Jan Paweł 2 Papież Konkurs rozstrzygnięty

Rozstrzygnięcie I część konkursu na tekst do melodii skomponowanej specjalnie na 100 rocznicę urodzin Jana Pawła II

Autorska melodia została skomponowana przez Waldemara Dąbkowskiego ze Studio W.J. Dąbkowscy. Utwór muzyczny został zrealizowany na podstawie tekstów nadesłanych przez uczestników.

Komisja Konkursowa przyznała równorzędne 4 pierwsze miejsca.
Laureaci otrzymają nagrody rzeczowe w postaci okolicznościowych pamiątkowych albumów „2020 – ROK JANA PAWŁA II”.

Oto lista nagrodzonych:
Antoni Rogulski i Joanna Juszkiewicz
Mateusz Powała
Urszula Kowalska
Patrycja Dąbkowska

W wideoclipie nagranym przez Child-Studio Nagrań wystąpili: Milena Nowicka, Ewa i Rafał Banachewicz, Klementyna Plutecka oraz Mateusz, Patrycja i Waldemar Dąbkowscy. Udział w tym projekcie uświetniła swoim blaskiem harfistka Ilina Sawicka, absolwentka Uniwersytetu Muzycznego Fryderyka Chopina w Warszawie, grając na tak pięknym i wyjątkowym instrumencie.

Nagranie zostało wzbogacone pracami plastycznymi uczestników drugiej części konkursu na kartę urodzinową dla Jana Pawła II upamiętniającą stulecie jego urodzin.
Mamy nadzieję, że nasz projekt będzie się dalej rozwijał i czekamy na cztery wykonania nagrodzonych autorskich teksów, ale to już do indywidualnego uzgodnienia, w ramach dalszego rozwijania się projektu.

Wierzymy, iż w naszym Ogrodzie Edukacji mogą rosnąć, rozwijać się i owocować wielkie projekty!

Wyniki II części konkursu już wkrótce…

KONKURS POWIATOWY O ZASIĘGU OGÓLNOPOLSKIM Z OKAZJI 100 ROCZNICY URODZIN PAPIEŻA JANA PAWŁA II